Γενικές πληροφορίες — Interstatus – Group of Companies Γενικές πληροφορίες – Interstatus – Group of Companies

Μόνιμες Άδειες Διαμονής Κύπρου και Σχέδια Υπηκοότητας:

Η Κύπρος είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου με ένα αρμονικό συνδυασμό της φυσικής ομορφιάς, των πολιτιστικών κοσμημάτων, του μοναδικού οικονομικού περιβάλλοντος, του υπέροχου κλίματος και της ασφαλής και άνετης διαβίωσης.

Η νομοθεσία της Κύπρου αναγνωρίζει τη διπλή υπηκοότητα και παρέχει αποτελεσματικούς μηχανισμούς για την έκδοση αδειών διαμονής και υπηκοότητα. Ένα κυπριακό διαβατήριο προσφέρει ταξίδια χωρίς βίζα σε περισσότερες από 150 χώρες.

Η Κύπρος έχει την τρίτη μεγαλύτερη ξένη εθνική κοινότητα στην ΕΕ σε σχέση με το γηγενή πληθυσμό και το ποσοστό εγκληματικότητας είναι χαμηλότερο από ό,τι στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών. Η συνολική έκταση της χώρας είναι 9.250 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με πληθυσμό λίγο πάνω από 1.000.000 σύμφωνα με στοιχεία του 2015.

Η Κύπρος είναι μια προεδρευόμενη δημοκρατία και, σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος που είναι ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας εκλέγεται για 5 χρόνια με αρμοδιότητες για να σχηματίσει ένα Συμβούλιο Υπουργών. Ένα ενιαίο Κοινοβούλιο εκλέγεται με άμεση ψηφοφορία των πολιτών της και αποτελεί την ανώτατη νομοθετική αρχή (59 έδρες).

Η πρωτεύουσα είναι η Λευκωσία και άλλες μεγάλες πόλεις είναι η Λεμεσός, η Λάρνακα και η Πάφος. Η Κύπρος εντάχθηκε στην ΕΕ την 1η Μαΐου 2004 και το επίσημο νόμισμα είναι το ευρώ.
Οι επίσημες γλώσσες είναι η Ελληνική και η Τουρκική, αλλά τα αγγλικά είναι ευρέως διαδεδομένα, ιδιαίτερα για την επικοινωνία των επιχειρήσεων.

Οι κύριες πηγές του εθνικού εισοδήματος είναι ο τουρισμός, ο χρηματοπιστωτικός και τραπεζικός τομέας, ο τομέας των υπηρεσιών και των ακινήτων.

Η Κύπρος διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα μεταφοράς που περιλαμβάνει 2 διεθνή αεροδρόμια και 2 μεγάλους θαλάσσιους λιμένες και το δίκτυο χερσαίων μεταφορών είναι ένα από τα καλύτερα στην ΕΕ. Τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο.

Στη σύγχρονη Κύπρο δύο σημαντικές εξελίξεις είχαν δυνητικά θετικό αντίκτυπο στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Κυπρίων:

  • η ανακάλυψη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου το 2011, η ανάπτυξη των οποίων μπορεί να προωθήσει την οικονομική άνθηση και την ενίσχυση της ενεργειακής βιωσιμότητας του κράτους
  • διαπραγματεύσεις των βασικών θέματών στην επίλυση του Κυπριακού προβλήματος το 2015.

Η Interstatus Group of Companies προσφέρει βοήθεια στην έκδοση εγγράφων για:

  • άδεια παραμονής στη Δημοκρατία της Κύπρου
  • την απόκτηση κυπριακής υπηκοότητας με πολιτογράφηση.